Onderdelen loopbaancoachingstraject
Een volledig loopbaancoachingstraject bestaat uit de volgende onderdelen:
- Uitgebreide intake met kernvragen als: Wat wil ik? Wat past bij mijn karakter? Wat kan ik?
- Psychodiagnostisch onderzoek
- Ik weet nu welke kennis en vaardigheden ik heb en wat mijn belangrijkste persoonskenmerken zijn. Ik ken mijn aandachtsgebieden en eventuele valkuilen.
- Wat zijn mijn kansen op de arbeidsmarkt hiermee? Zijn er passende banen? Hoe kom ik ergens binnen?
- Het laatste element: het coachen of trainen van vaardigheden die helpen om die passende baan te vinden en te veroveren (sollicitatievaardigheden, netwerken, jezelf verkopen, onderhandelen e.d.). Ook kunnen er emotionele belemmeringen zijn waarvan het nuttig is ze weg te nemen wil sollicitatie een kans krijgen. Denk bijvoorbeeld aan een laag zelfbeeld, verlegenheid of een nog niet afgerond rouwproces om het verlies van de vorige baan. Persoonlijke begeleiding kan hier helpen.
Vaak zien we dat de eerste drie stappen wel compleet gedaan worden, maar dat de derde stap, die naar de mogelijkheden van de arbeidsmarkt onvolledig blijft. En het laatste element - wegnemen van emotionele belemmeringen - vraagt vaak intensieve coaching. U doet er verstandig aan om eens te kijken naar wat u nodig heeft om aan een goeie nieuwe baan te komen. Steun en coaching? Inhoudelijk advies? Of misschien juist bemiddeling? Als u al veel aan loopbaanplanning gedaan hebt, dan bent u misschien vooral gebaat bij dat laatste: dat wij u aan de baan helpen die bij u past.
Verdere mogelijke coachingstrajecten zijn:
- Coaching/ training op het gebied van verminderde assertiviteit
- Coaching/ training bij faalangst
- Coaching/ training agressie reductie
- Specifieke coaching voor docenten
Wilt u meer informatie?
Heeft u vragen, of wilt u meer informatie?